Matematik

matematik opgave

13. januar 2010 af Anne5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ikke helt sikker på denne, så er der nogle som vil hjælpe?

den ene rod i X2+6x+a=0 er -2. bestem a og den anden rod.

Ved godt det er en 2 - gradsligning, men forstår det ikke helt alligevel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Hvis -2 er rod i polynomiet, skal der gælde, at:

(-2)^2+6*(-2)+a=0

Find nu a ved at løse en almindelig ligning.


Svar #2
13. januar 2010 af Anne5 (Slettet)

Hvordan finde a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2010 af Exupery (Slettet)

På samme måde som du finder x i en simpel ligning:

3+4+x=0

7+x=0

x=-7


Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.