Fysik

Fjederkonstant???

13. januar 2010 af Gitse (Slettet)

Hej, Jeg har kigget på flere indlæg ang. det jeg vil spørge om, men kan stadigvæk ikke rigtig forstå hvorfor det giver det.

altså, opgaven lyder:

En person på 55 kg hopper på en trampolin. Trampolinen fungerer som en fjeder med fjederkonstanten k. Når personen stiller sig op på trampolinen bliver dugen sænket 6,5 cm

a) Beregn trampolinens fjederkonstanten.

Nu begynder personen at springe i trampolinen. Efter adskillige spring når han op i en højde på 1 m over strakte dug.
b) Hvor meget bliver dugen sænket, når personen lander på den?

Altså, jeg ved at Fjederkonstanten beregnes:

F = -k*y

Håber så meget at i kan hjælpe mig, jeg er virkelig lost!

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af klingest (Slettet)

Brug at :

F = m * g , hvor g = 9.82

og y = 0.065 m

isoler k og indsæt i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2010 af mathon

Epot = m·g·H  → Ekin = (1/2)·m·V2   →  Epot = (1/2)·k·A2

                         xunder =  A = ((2·m·g·H)/k)½


Skriv et svar til: Fjederkonstant???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.