Matematik

Hvad fortæller tallene?

14. januar 2010 af Simo219h (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har et lille problem med min afleveringsopgave. opgaven lyder sådan:

Indiens befolkningstal i perioden 1061-2000 kan tilnærmelsesvis beskrives ved modellen:

y=442*1,0217^x

Hvor y er Indiens befolkningstal målt i millioner, og x er antal år efter 1961

a. Hvad fortæller tallene 442 og 1,0217 om befolkningstallet i Indien?

b. i Hvilket år var befolkningstallet 884 millioner?

Håber i kan hjælpe :)

Simon.. 


Svar #1
14. januar 2010 af Simo219h (Slettet)

 indiens befolkningstal i perioden 1961 skuller der have stået i stedet for 1061.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2010 af desert_eye (Slettet)

442 startstallet

1,0217 fortæller noget om vækstraten, dvs. r=2,17 %


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar 2010 af finnped (Slettet)

1961 + x

884 = 442 * 1,0217x

Derefter Log på begge sider...


Svar #4
14. januar 2010 af Simo219h (Slettet)

 Desert_eye

442 mener du så at det fortæller noget om befolkningstallet i 1961?


Svar #5
14. januar 2010 af Simo219h (Slettet)

 Finnped

Ok tak. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. januar 2010 af desert_eye (Slettet)

ja ;)


Svar #7
14. januar 2010 af Simo219h (Slettet)

 Takker ;-)


Svar #8
14. januar 2010 af Simo219h (Slettet)

 Har lige et spørsmål mere:

Hvorfor skal formlen se sådan her ud i opgave b : 

log(2) / log(0,0217)=x

x+1961 = resultat.

Hvorfor skal man bruge log(2) og ikke f.eks. log(10)?


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. januar 2010 af finnped (Slettet)

fordi 2 er 884/442


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. februar 2011 af Rikke1979 (Slettet)

Jeg gad godt høre jeres facit på den, for vi har en hel anden regnemetode!

Jeg har fået facit til at være, at engang i år 2393 vil indiens befolkningstal være 884 mill. ved at bruge y=ax+b

884=1,0217x+442

884-442= 442

442=1,0217x

442 : 1,0217 = 432,6

X= 432,6

1961 + 432,6 = 2393,6


Skriv et svar til: Hvad fortæller tallene?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.