Matematik

Differentialligning

16. januar 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 hey derude, 

en opgave lyder således: 

En funktion f er løsning til differentialligningen:

y ' =2x+5-y

og linjen med ligningen y=1 er tangent til grafen for f .

a) Bestem en forskrift for f.

Jeg har bestemt en løsning af y '   til at være: y=k*e^(-x) + 2x+3

Men hvad skal jeg så gøre. jeg forstår ikke hvordan jeg lige skal have koblet det på, med at y=1 er tangent hertil. håber nogen kan hjælpe med det. 

på forhånd taaak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2010 af peter lind

Y=1 er en vandret linie så tangenthældningen er 0. Sæt y'=0, y=1 ind i differentialligningen., Det giver x-koordinaten x0 for det punkt, hvor linien er tangent. Der skal så gælde y(x0) = 1


Svar #2
16. januar 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

ahhhaaaa.. ok .. suuppper.. også skal jeg sætte (x,1) (altså x er et tal for x0) ind i min løsning af diff. ligningen, også finder jeg k ?.. ikk ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2010 af peter lind

Nej. Du skal sætte det ind i din generelle løsning og dermed bestemme k


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.