Matematik

Haster... Tangent, førstekoordinaten til røringspunkt.

16. januar 2010 af Nadias (Slettet)

En funktion f er bestemt ved

f(x)=2 * 3^x + 5

Grafen for f skærer koordinatsystemets andenakse i et punkt P.
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.
Grafen for f har en tangent, hvis hældningskoefficient er 4.
b) Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for denne tangent.
 

Kan nogen hjælpe miig? :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af MN-P (Slettet)

sæt x=0 ind i f(x) og find y

find f'(0), som er hældningen for tangenten

y=f'(0)x+f(0)

sæt f'(x)=4 og find x


Svar #2
17. januar 2010 af Nadias (Slettet)

f'(x0) = 2 * ln(3) * 3^x    =>    f'(x0) = 2 * ln(3) * 3^0      =>      f'(x0) = 2,19722

 y = 2,19722  * (x-0) +  7     =>      y = 2,19722x - 7

Er det rigtig gjordt når jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for i punktet p..?


Svar #3
17. januar 2010 af Nadias (Slettet)

solve ( 4 = 2 * ln(3) * 3^x, x )     =>       x=0,55

passer det?


Skriv et svar til: Haster... Tangent, førstekoordinaten til røringspunkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.