Fysik

plezz hjælp

17. januar 2010 af mkmk (Slettet)

En radioaktiv kilde udsender? β?^-partikler fra (_53^131)I. kildens aktivitet er 800 kBq. Halveringstiden er 8,04 døgn.
 

Beregn henfaldskonstanten for (_53^131)I.


T(1/2)=8,08 ·365,25 ·24 ·3600=2,54985·?10?^9 s^(-1)


k= ln?2 ?/T(1/2)
k= ln?2 ?/(2,54985·?10?^9 s^(-1) )

ER DET KORREKT ???
k=2,71838 ·?10?^(-10) s^(-1)
 


Skriv et svar til: plezz hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.