Matematik

differentialkvotient

17. januar 2010 af ibokes (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er lidt lost når det kommer til diff.kvotint, hjælp plzz,, hvad skal jeg svare til dette spørgsmål?:

Gør rede for tretrins-reglen, og benyt den til at udlede differentialkvotienten til følgende funktioner:

f(x) = ax +b

f(x) = ax2 + bx + c

f(x) = kvadratrod af x


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af jakob465 (Slettet)

jeg kender godt nok ikke til tretrins-reglen, men de afledte funktioner er:

f'(x) = a

f'(x) = 2ax + b

f'(x) = 1/(2√(x))


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2010 af NejTilSvampe

 Tretrinsreglen siger  

1. find funktionstilvæksten  Δy = f(x+Δx) - f(x)

2. find differenskvotienten  Δy/Δx = ( f(x+Δx) - f(x) ) / Δx

3. find grænseværdien for når Δx→0

Den ser anderledes ud på nogle skoler har jeg erfaret, men det er samme fremgangsmåde.

i den første:

Δy = a(x+Δx) + b - (ax + b) = ax + aΔx + b - ax - b = aΔx

aΔx / Δx = a

a for Δx→0 = a

så f'(x) = a


Skriv et svar til: differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.