Matematik

Linjer i planen

18. januar 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Opgaven vedhæftet. Jeg har løst 1) og fundet at begge ligger i planen alfa1, da jeg får 0t=0 i begge tilfælde.

Men 2 og 3, kan jeg ikke lige se mig ud af, hvordan jeg skal løse. Nogen som kan hjælpe?

Vedhæftet fil: Unavngivet1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af sigmund (Slettet)

1) Både m1 og m2 ligger i α1, da retningsvektoren i begge tilfælde står vinkelret på planens normalvektor (prikproduktet er lig 0). 

2) m3 står vinkelret på α1, da retningsvektoren er parallel med planens normalvektor (den ene vektor er en konstant gange den anden).

3) En ligning for α2 er 4x - 2y + 4z - 2 = 0 (evt. 2x - y + 2z - 1 = 0, hvor vi har divideret igennem med 2), da retningsvektoren for m1 er normalvektor til planen og et punkt på planen (og på m3) er (0, -1, 0).


Skriv et svar til: Linjer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.