Matematik

differentialligning - tangent

18. januar 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

jeg har denne ligning jeg gerne skulle have sat ind i tangentligningen, men kan ikke finde ud af det :

dy/dx= 1/(x*y) ,x>0 og y<0,

og grafen for f går gennem punktet P(1, -2).
 

tangentligning t:y=f' (x0 ) (x-x0 )+f(x0)

håber der er en der vil hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2010 af Duffy

Differentialligningen og P giver dig alle de informationer du skal bruge. Indsæt dem i tangentligningen.


Svar #2
18. januar 2010 af Maria Knudsen (Slettet)

Ja det ved jeg , men jeg kan ikke finde ud hvad der er x0 og alt det der. altså jeg kan ikke få placeret dem på de rigtige pladser


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2010 af Duffy

Punktet P har koordinater (x0, y0) = (1,-2) , dvs x0 = 1 og  y0 = -2 og y0 = f(x0)

f'(x0) = 1/(x0y0)

Indsæt så...


Svar #4
18. januar 2010 af Maria Knudsen (Slettet)

Okay. Tusind tak :)


Skriv et svar til: differentialligning - tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.