Fysik

Rotationstid

18. januar 2010 af Peterse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har fået følgende opgave:

En fremtidig rumstation kan tænkes udformet som en stor ring med en radius på 75 m.

a) Hvorfor skal ringen roterer?

b) Hvorfor skal dens rotaionstid være 17,36?

Jeg er lidt på bar bund? nogen som kan komme med en ide?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad har du selv gjort af tanker?


Svar #2
18. januar 2010 af Peterse (Slettet)

Altså at den skal roterer for at holde banen..

Den næste kan jeg ikke rigtig finde ud af? - tænker noget med at sætte tiden ind i formlen for rotationshastighed, eller noget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Rotation er omkring dens egen akse - ikke omkring jorden, som den jo selvfølgelig også skal rotere omkring.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Du har glemt enhedden for rotationen.

a) Når rumstationen roterer skabes der enkunstig  tyngdekraft i rumstationen.

b)  Centrifugalkraften har  a=4π2r/T2

indsættes r=75m og T= 17,36 s fås

4*π2*75/17,362    m/s2 = 9,81m/s2 hvilket svarer til tyngde accelerationen på jorden


Svar #5
19. januar 2010 af Peterse (Slettet)

Tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: Rotationstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.