Matematik

Bestem koordinaterne til røringspunktet og tangent ligning

18. januar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

Grafen for funktionen f(x) = ln(2x - 3) har en tangent med hældningen 0,4. Bestem koordinaterne til røringspunktet samt tangentens ligning.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2010 af mathon

f '(x) = 1/(2x-3)·(2x-3)' = 2/(2x-3)

    f '(xo) = 2/(2xo-3) = 0,4 ............


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

.


Svar #4
18. januar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

hvad skal jeg så efter det ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2010 af mathon

    2/(2xo-3) = 0,4
    (2xo-3)/2  = 2,5
    2xo-3 = 5
    2xo = 8
    xo = 4

    f(xo) = f(4) = ln(2·4 - 3) = ln(5)

tangentligningen i (4,ln(5))

    y = f '(xo)(x-xo) + f(xo
    y = 0,4(x-4) + ln(5)

    y = 0,4x + (ln(5)-1,6)


Svar #6
18. januar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

men hvad er koordinaterne til røringspunktet så ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2010 af mathon

(4,ln(5))


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

.


Svar #9
18. januar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

y = 0,4x + (ln(5)-1,6)    er det tangentligningen så ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. januar 2010 af mathon

Ja


Svar #11
18. januar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

hvordan fandt du frem til at røringspunktet er (4,ln(5)) ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. januar 2010 af mathon

genlæs #5


Svar #13
18. januar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

ja men forstår ik det her udtryk 

xo = 4

f(xo) = f(4) = ln(2·4 - 3) = ln(5)


Skriv et svar til: Bestem koordinaterne til røringspunktet og tangent ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.