Matematik

Hjælp, hvad er hældningstal?!

18. januar 2010 af Finn94 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har hurtigt brug for hjælp da jeg skal til Terminsprøve i morgen tidlig og skal vide hvad hældningtal betyder og er, da jeg sikkert møder spørgsmålet!

Please hurtigt fortæl mig hvad det er


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Hældningstallet beskriver, hvor meget y falder/stiger med, når x stiger med én.


Svar #2
18. januar 2010 af Finn94 (Slettet)

Hvordan regner jeg det ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Hvis du har to punkter, beregner du hældningskoefficienten (stigningstallet) for en lineær funktion med følgende formel:

a=(y2-y1)/(x2-x1)

hvor dine punkter er:

(x1;y1) og (x2;y2)


Svar #4
18. januar 2010 af Finn94 (Slettet)

Forklar nærmere. Giv nogle nemme eksempler og forklar mig hvad det hele betyder.

Hvordan gør jeg det her? plzz.=(


Svar #5
18. januar 2010 af Finn94 (Slettet)

Har prøvet at lave et hurtigt eksembel her. Ved ikke om du kan læse det, men det håber jeg :S

Hvis nu vi siger at opgaven lyder:

Linjen m har hældningstallet :                       

Hvad er hælningstallet der? Og hvorfor ?

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #6
18. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Du skal bruge to punkter. Det er lidt svært at se punkterne, som linien går igennem på din figur. Men hvis vi nu siger, at linien går igennem punktet (-1,2) og (0;1,1), kan vi finde et hældningstal, der nogenlunde rammer liniens.

Så du indsætter sådan set bare tallene i din formel:

a=(1,1-2)/(0-(-1))=-0,9/1=-0,9

Det vil altså sige, at y falder med næsten 1, når du går én ud af x-aksen. 

Det passer vist også nogenlunde med figuren.


Svar #7
18. januar 2010 af Finn94 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen Thomas. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Det var så lidt. Du kan i øvrigt finde ligningen for den rette linie, når du kender to punkter.

Generelt er ligningen for en lineær funktion:

y=ax+b

Og du kender jo to punkter, der kunne være x og y, mens du nu har beregnet a. Så vi kan bare indsætte og finde b:

2=-0,9*(-1)+b

2=0,9+b

1,1=b

Så din linie er givet ved formlen:

y=-0,9x+1,1


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. oktober 2011 af ohwell (Slettet)

#6


Du skal bruge to punkter. Det er lidt svært at se punkterne, som linien går igennem på din figur. Men hvis vi nu siger, at linien går igennem punktet (-1,2) og (0;1,1), kan vi finde et hældningstal, der nogenlunde rammer liniens.

Så du indsætter sådan set bare tallene i din formel:

a=(1,1-2)/(0-(-1))=-0,9/1=-0,9

Det vil altså sige, at y falder med næsten 1, når du går én ud af x-aksen. 

Det passer vist også nogenlunde med figuren.

kunne du ikke bruge fx:

a: (3,6)

 

b:(4.5)

??

tak på forh.


Skriv et svar til: Hjælp, hvad er hældningstal?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.