Historie

Historie overblik!!!

19. januar 2010 af es78 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan give mig et overblik over det vigtigste i historie?

har meget brug for det


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2010 af Mac3

Nej, det kan ikke lade sig gøre, da det kommer an på perspektivet. der kan laves en laaaang liste over begivenheder, men eftersom det oftest er udvikling og forandring, der anses for det væsentligste ved historie, så er en sådan liste ikke videre brugbar. Der er selvfølgelig også forskelle ved de geografiske perspektiver, Danmarkshistorie, Verdenshistorie (fra et dansk perspektiv dvs. den del af verdenshistorien, der har haft betydning for vores historie), Burkina Fasos historie, Madagascars historie osv. Det handler også om, hvor man har sit fokus: identitetshistorie, arbejderhistorie, økonomisk historie, personhistorie, politisk historie og mange andre.

Så det korte svar er: nej, jeg kan i hvert fald ikke :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. januar 2010 af Cedric

Prøv det her link, det har jeg brugt meget selv. Det er meget nyttigt synes jeg: http://www.leksikon.org/art.php?n=3928&t=514

Håber du kan bruge det :)


Svar #3
23. januar 2010 af es78 (Slettet)

Tak for hjælpen det var nyttigt.

Måske har jeg ikke formuleret mig ordentligt, for jeg vil kun have et overblik over hvilke emner der forventes at man kan i 1.g. Det vil sige hvad man burde kunne fra folkeskolen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2010 af Mac3

Ok, det var jo noget andet :)

Hvis det er de overordnede emner på folkeskoleniveau, du leder efter, så kan du eventuelt bruge undervisningsministeriets historiekanon. Den indeholder ca. 30 punkter (personer, begivenheder, genstande m.m.), som historieundervisningen i folkeskolen skal dække, bl.a. Jellingestenen, Slaget på Fælleden, Energikrisen 1973 og Columbus,

Problemet er dog, at historiekanonen er så ny, at hvis du er gået ud af folkeskolen, så har den ikke være gældende i  din skoletid, hvilket betyder, at din lærer(e) har kunnet undervise dig i stort set de emner, han/hun havde lyst til. Kanonen vil dog nok alligevel være en nogenlunde målestok, da de fleste uddannede historielærere vil vurdere i hvert fald 15-20 af punkterne som væsentlige.

Hvis du googler historiekanon, får du helt sikkert et link til listen.


Skriv et svar til: Historie overblik!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.