Matematik

Mat A

20. januar 2010 af shufffff (Slettet)

Jeg har problemer med en opgave, og håber at nogle kunne hjælpe. Opgaven hænger sammen med en figur, og jeg havde svært ved at indsætte figuren, så derfor har jeg vedhæftet hele filen.
Det er opgave 16 det drejer sig om.
:)

Vedhæftet fil: 091211_STX_mat_A.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Du har, at f(x0) = h og at bredden af rektanglet er 2*x0. Den første oplysning giver anledning til ligningen 5 - x04 = h. Isolér x0 og gang med 2 for at få bredden af rektanglet.


Svar #2
20. januar 2010 af shufffff (Slettet)

 Oki tusind tak, men noget jeg stadig ikke helt forstå, er hvordan kan vi se at f(x0) = h 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 Tja, vi ser af tegningen, at hjørnet på rektanglet ligger på grafen. Grafen er graf for f(x). Vi kalder afstanden fra x = 0 til siden af rektanglet for x0. Vi ser også af tegningen, at højden af rektanglet er h, og da hjørnet af det ligger på grafen, må funktionsværdien i x0 være lig h. Bedre nu?


Svar #4
20. januar 2010 af shufffff (Slettet)

 Ja meget bedre mange tak:)


Skriv et svar til: Mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.