Matematik

Monotoniforhold

20. januar 2010 af miss-70c (Slettet) - Niveau: A-niveau

10 en funktion f er bestemt ved f(x)=x+2 sin(x),x?[0;2·π]
a. Løs ligningen f’(x)=0, og gør rede for monotoniforholdene for f.

f’(x)= dif(x+2·sin(x)=0) = 2·cos(x)+1=0

monotoniforholdene:
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Løs først f'(x) = 0. Du er godt på vej, men mangler lige det sidste... cos(x) = -1/2... der er to løsninger i intervallet [0;2π]...

Monotoniforholdende bestemmes af fortegnet på f'(x).


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.