Fysik
atomkraft
01. februar 2005 af
weboxdk (Slettet)
Jeg har et problem her..
Rumsonden Galileo blev i 1989 sendt mod Jupiter. Rumsonden medbragte et minikraftværk, som producerer elektrisk energi ved hjælp af den energi, der frigøres ved henfald af det alfa-aktive nuklid Pu-238. Ved opsendenlsen indeholdt minikraftværket 9,7 kg Pu-238. T½ for Pu-238 er 87,7år..
jeg skal beregne aktiviteten af Pu-238 i minikraftværket ved opsendelsen.. nogle som kan give mig et tip? jeg har fundet k i ligningen A=A0*e^(-kT) , men ved ikke hvad jeg nu skal gøre..
Rumsonden Galileo blev i 1989 sendt mod Jupiter. Rumsonden medbragte et minikraftværk, som producerer elektrisk energi ved hjælp af den energi, der frigøres ved henfald af det alfa-aktive nuklid Pu-238. Ved opsendenlsen indeholdt minikraftværket 9,7 kg Pu-238. T½ for Pu-238 er 87,7år..
jeg skal beregne aktiviteten af Pu-238 i minikraftværket ved opsendelsen.. nogle som kan give mig et tip? jeg har fundet k i ligningen A=A0*e^(-kT) , men ved ikke hvad jeg nu skal gøre..
Svar #1
01. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
Husk, at relationen mellem aktiviteten A og det tilbageværende antal radioaktive kerner N er
A = k*N
N kan beregnes, idet den samlede masse Pu-238 er oplyst i opgaveteksten.
//Singularity
A = k*N
N kan beregnes, idet den samlede masse Pu-238 er oplyst i opgaveteksten.
//Singularity
Skriv et svar til: atomkraft
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
