Matematik

Lineær sammenhænge

21. januar 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er gået lidt i stå med noget matematik, så jeg håber, at I kan hjælpe mig. :)

m: y = -(1/3)x+6 og n: y = 2x-1 .

Beregn koordinatsættet til liniernes skæringspunkt.

Jeg aner ikke, hvordan man gør, så lidt hjælp ville være dejligt. :)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2010 af Isomorphician

Sæt de to ligninger lig hinanden og løs:

-(1/3)x + 6 = 2x - 1

Når du har fundet x-værdien, indsætter du den i en af de oprindelige ligninger og finder y-værdien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2010 af BJK08 (Slettet)

Benyt solve, ved at sætte ligningerne lig hinanden . De/den x værdi du får skal du indsætte i en af ligningerne og dermed finde y-værdien til koordinatsættet.


Svar #3
24. januar 2010 af Tyrael (Slettet)

Mange tak! :D


Skriv et svar til: Lineær sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.