Matematik

Reducer

21. januar 2010 af detgamlegrækenland (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hey, er der nogen der kan regne det her ud? Og hvis du kan hvordan kom du frem til det?

1.   8a - (8b + 5a)

2.   3 · (4x + 3) + 2

3. 30 % af 600?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2010 af Knotz (Slettet)

1) 8a -(8b +5a) = 8a + (-1)*(8b + 5a) = 8a + (-8b -5a) = 8a -8b -5a = 8a - 5a -8b = 3a -8b

2) 3 * (4x + 3) + 2 = (3*4x + 3*3) + 2 = (12x + 9) +2 = 12x + 9 + 2 = 12x + 11

3) 30% af 600 = (600/100)*30 = 6*30 = 180
det kommer af at procent betyder hundrededele, altså får du én hundrededel af 600 ved at dele med 100 og når du bagefter ganger med 30 får du således 30 hundrededele, dvs. 30% 


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.