Matematik

Trigonometri

21. januar 2010 af powersno (Slettet)

Hey studieportalen.

Jeg har rigtig meget brug for hjælp.

Hvordan beregner jeg vinkler og kateter i en skævvinklet trekant, hvor jeg kun kender hypoteneusen og en af dens hosliggende vinkler?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Du skal bruge minimum 2 vinkler og en side eller 2 sider og en vinkel.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. januar 2010 af Knotz (Slettet)

Med skævvinklet går jeg ud fra at du mener at de to spidse vinkler er ulig hinanden?

Derudover går jeg yderligere ud fra at der er tale om en retvinklet trekant, eftersom betegnelserne "katete" og "hypotenuse" ellers ikke kan bruges.

Du har da to vinkler: den rette og en af de spidse. Den sidste spidse findes ved:
180 = 90 - (spids vinkel du kender)

Nu er der flere muligheder for at finde kateternes længder. Du kan fx. bruge sinusrelationerne:

a/sin(A) = c/sin(C)   <->  a =c * sin(A) / sin(C)
hvor a er en katete, A er den modstående (spidse) vinkel og c er hypotenusen og C er den modstående (rette) vinkel

Håber det hjælper


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2010 af mathon

retvinklet trekant:

      b = c·cos(A) = c·sin(B)

      a = c·sin(A) = c·cos(B)


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Hm. Jeg gik ud fra, at der med skævvinklet mentes ikke-retvinklet. Men det kan da godt være, at I har ret. 


Brugbart svar (2)

Svar #5
22. januar 2010 af mathon

opgaveteksten er ikke éntydig
                
skal hovedvægten under tolkningen lægges

                            •  katete, hypotenuse
                            •  skævvinklet   
                       
er et åbent spørgsmål,

hvem ved?


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.