Fysik

Fysiik! - kraaft.

24. januar 2010 af Rosekide (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet lyder sådant:

En snor kan tåle et træk på 100 N.

a) angiv den største masse, der kan hænge i snoren ved jordoverfladen.

b) angiv den største masse, der kan hænge i snoren ved Månens overflade.

Jeg ved simpelthen ikke, hvordan jeg skal gribe opgaven an.

Nogle, der kan hjælpe?

Tak på for hånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal tænke på den resulterende kraft. Snoren kan maks holde til et træk på 100N, så du skal beregne hvor stor en masse skal være for at være udsat for en tyngdekraft på 100N ved jordens og månens overflade.


Svar #2
24. januar 2010 af Rosekide (Slettet)

Ja, men jeg kender jo ikke my?


Svar #3
24. januar 2010 af Rosekide (Slettet)

Eller kan jeg ikke bruge newtons 2. lov?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#3: Jo, det skal du. Du kender F, du kender g, så du skal bare beregne m.


Svar #5
24. januar 2010 af Rosekide (Slettet)

Det vil sige massen ved jordens overflade beregnes således:

f/a = m

100/9,82 = 10,18

Hvad med enhederne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#5: Det er helt korrekt. Husk at indsætte enhederne, og så kommer resultatet automatisk ud i den enhed, du gerne vil have. Prøv selv.


Svar #7
24. januar 2010 af Rosekide (Slettet)

Det vil sige:

100N/ 9,82 m/s = 10,18 Newton meter/s.

Det lyder lidt forkert, men det må da være det. - men skal massen ikke være i kg?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. januar 2010 af Argus (Slettet)

Du har en fejl, tyngdeaccelerationen har enheden m/s^2, så i dit regnestykke bliver enheden Newton/(meter/s^2), hvilket ganske rigtig ligner en grim enhed.

Men Newton er en sammensat enhed, og defineret til at være kg*m/s^2 . Så når du tager N/(m^2/s) ender du simpelthen med kg, der jo er den korrekte enhed for masse.


Skriv et svar til: Fysiik! - kraaft.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.