Fysik

Hjæææælp? please

24. januar 2010 af 91Sarah (Slettet) - Niveau: C-niveau

En opgave: Et bestemt strygejern har varmekapaciteten C= 0,50 kj/K.

Før der tændes for det, har det temperaturen T1= 20 grader. Det skal opvarmes til T2=60 grader.

Udregn den elektriske energi der skal tilføres strygejernet for at opnå dettet.

Hjælp tak :O


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvor mange grader skal strygejernet opvarmes?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2010 af Studieportalen1995 (Slettet)

er det ikke 1.5? er ikke sikker ..


Svar #3
24. januar 2010 af 91Sarah (Slettet)

Før der tændes for det, har det temperaturen T1= 20 grader. Det skal opvarmes til T2=60 grader


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#3: Og hvor mange grader er der imellem de to?


Svar #5
24. januar 2010 af 91Sarah (Slettet)

40 grader


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#5: Og der går 0,5kJ pr. opvarmet grad celcius. Så burde du kunne regne det ud. :)


Svar #7
24. januar 2010 af 91Sarah (Slettet)

så det skal ganges med 40 Ok

Mange taak

ved du hvordan man skriver det som formel, altså hvis man skal forklar ved en beregning


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#7: E = CΔT.


Skriv et svar til: Hjæææælp? please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.