Tysk

Sammensatte udsangsord

26. januar 2010 af piahald (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Har nu selv prøvet at rette lidt i min opgave. Håber, der er én, der nu vil rette videre :-)

- tak mvh. Pia

1. Det var umuligt at gennemføre undersøgelsen
Es war unmöglich die Untersuchung durchzuführen.

2. Nu har Ulrike allerede læst brevet to gange igennem
Nun hat Ulrike schon den Brief zweimal durchgelesen?

3. Ved gennemgangen sprang vi nogle sider over.
Bei der Durchnahme sprangen wir einige Zeiten über.

4. Ifølge rygterne har han myrdet sin kone
Den Gerüchten zufolge hat er seine Frau umgebracht.

5. En bror til min chef omkom ved flyulykken
Ein Bruder von meinem Chef kam bei dem Flugzeugabsturz um.

6. Kann man se, hvem der har skrevet brevet under?
Kann man erkennt, wer den Brief unterschrieben hat?
 

7. Jeg understreger alle Personnavne
Ich unterstreiche alle Personenname.

8. Frau Meyer har gennemgået meget i sit liv
Frau Meyer hat viel in ihrem Leben durchgemacht.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2010 af Tyskfødt (Slettet)

1. Det var umuligt at gennemføre undersøgelsen
Es war unmöglich die Untersuchung durchzuführen.   = ok

2. Nu har Ulrike allerede læst brevet to gange igennem
Nun hat Ulrike schon den Brief zweimal durchgelesen?   = ok  en lille forbedring:  ...Ulrike den Brief schon zweimal.........

3. Ved gennemgangen sprang vi nogle sider over.
Bei der Durchnahme übersprangen wir einige Zeiten Seiten über.

4. Ifølge rygterne har han myrdet sin kone
Den Gerüchten zufolge hat er seine Frau umgebracht.   = ok

5. En bror til min chef omkom ved flyulykken
Ein Bruder von meinem Chef kam bei dem Flugzeugabsturz um.     =  ok   Alternativ  kan du også bruge en genitiv-konstruktion  Ein Bruder meines Chefs.........

6. Kann man se, hvem der har skrevet brevet under?
Kann man erkennt, erkennen (infinitiv), wer den Brief unterschrieben hat?
 

7. Jeg understreger alle Personnavne
Ich unterstreiche alle Personennamen.

8. Frau Meyer har gennemgået meget i sit liv
Frau Meyer hat viel in ihrem Leben durchgemacht.   = ok      eller alternativ:  Frau M. hat in ihrem Leben viel durchgemacht.


 


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. januar 2010 af Stygotius (Slettet)

  tyskfødt,

Würdest du nicht   "Erkennt man, wer den Brief unterschrieben hat ?"  vorziehen ???

Auf Dänisch sagt man ja oft   "kan man......"        wo in deutscher Umgangssprache  nur das Hauptverbum verwendet wird.

z.B.  "Man kan ikke se kirken herfra"  =  "Man sieht von hier die Kirche nicht"  oder

"Bilen kan ikke køre længere"  =  "Das Auto läuft nicht weiter."    ?????  


Skriv et svar til: Sammensatte udsangsord

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.