Matematik

Funktioner i to variable

26. januar 2010 af Heksin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har følgende opgave:

En monopolist markedsfører sine produkter i to lande. Priserne er givet ved følgende prisafsætningsfunktioner:

Px = 97-0,1x og Py = 83-0,05y

Omkostningerne ved produktionen er givet ved følgende funktion:

K(x,y) = 20000 + 3(x+y)

Overskudet må så blive: Px + Py - (K) <=> 97-0,1x + 87-0,05y - 20000+3(x+y) ikke sandt?

Derefter skal jeg finde variationsområdet for x og y (priserne kan ikke blive negative). Jeg ville tro at jeg her skal finde nulpunktet til Px og Py, og variationsområdet vil så blive fra 0≤x≤nulpunktet. ikke sandt?

Jeg skal herefter bestemme den optimale løsning. Hvordan gør jeg det?

Til sidst skal jeg også svare på "Hvad er prisen på de to markeder" og "Hvad er det optimale dækningsbidrag."


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Du manglerda  en parentes

Px + Py - (K) <=> 97-0,1x + 87-0,05y - (20000+3(x+y))


Svar #2
26. januar 2010 af Heksin (Slettet)

Ja det glemte jeg lige at indføre her på pc'en, jeg har det korrekt i min matematik blok.

Kunne du hjælpe mig med at finde den optimale løsning? evt. et hint til hvordan jeg skal begynde?


Skriv et svar til: Funktioner i to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.