Matematik

Vektor (i rummet)

26. januar 2010 af Pthomas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om vinkelspidserne i trekant ABC gælder:

A: (2,5,9)   B: (-4,6,8)    C: (2,5,10)

Hvis jeg skal beregne trekantens sidelængder, kan jeg så betegner A,B,C som vektorer?

således:

Vektorb - vektora = (-6, 1, -1)       <-- og så regne længden på denne vektor ??

... som må blive: √(-6)2+12+(-1)2 = 6.164


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2010 af peter lind

Din metode er rigtig, dine betegnelser er ikke. Det vil være mere rigtig at skriv AB = (-6, 1, -1)


Svar #2
26. januar 2010 af Pthomas (Slettet)

Okay.. Men resultatet er rigtigt?

Hvordan er det lige jeg beregner vinklerne i trekanten!?

ps. Tak for det hurtige svar


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2010 af kimor (Slettet)

Når du kender de tre sider kan du benytte cosinus-relationerne


Skriv et svar til: Vektor (i rummet)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.