Fysik

Acceleration/Hastighed

27. januar 2010 af Dezkon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet følgende opgave:

Efter at have bevæget sig 1036 [m], har en motorcykel hastigheden 120 [km/h]. Bilen har en konstant acceleration på 0,52[m/s2] over hele stræningen.

Hvad var motorcyklens begyndelseshastighed målt i [km/h]

Kan det passe jeg skal bruge følgende formel:  V2 = V02 + 2 * a * (s-s0   ????

Og i givet fald hvad skal den omskrives til ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Kan du ikke lige skrive den oprindelige opgavetekst, og så hele teksten.

Så ser jeg på det igen senere.


Svar #2
27. januar 2010 af Dezkon (Slettet)

Dette er hele teksten


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Du får opgivet s-s0 i teksten som den strækning bilen har tilbagelagt. Du får opgivet a og den endelige hastighed V - du skal dermed blot isolere V0 og indsætte.


Svar #4
28. januar 2010 af Dezkon (Slettet)

Jeps, men hver gang jeg gør det får jeg det til et resultat der ikke kan passe, så kan du evt sende hvordan den skal se ud?
Så vil jeg selv regne mellem regninger ud så jeg har mulighed for at se hvordan det hænger sammen på den måde! For kan bare ikke for den ligning til at passe :s


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#4: Prøv at komme med dine udregninger i stedet.


Svar #6
28. januar 2010 af Dezkon (Slettet)

Jeg har haft flere forskellige, men har self skrevet med blyant og hvisket ud når jeg ikke har fået den til at passe men den sidste jeg har haft var:

Vo2 = V2 - 2    / a * (s - s0)

Jeg tror den er gået i "stykker" deromkring 2*a hvordan det har skulle omskrives

Har også forsøgt at ordne det via enheder:

m/s2 - m   / m/s - 2       Dette vil jeg mene der vil give m/smen er på ingen måde sikker :/


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. januar 2010 af MN-P (Slettet)

OK motorcykel=bil

Efter at have bevæget sig 1036 [m], har en motorcykel hastigheden 120 [km/h]. Bilen har en konstant acceleration på 0,52[m/s2] over hele stræningen.

V=120 km/h =120*1000/3600 m/s=100/3 m/s

V2 = V02 + 2 * a * (s-s0)

(100/3)2=V02+2*0,52*1036 ⇒

V02=1111,11-1077,44 (m/s)2=33,67

Vo=√33,67 m/s≈ 6,8 m/s


Skriv et svar til: Acceleration/Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.