Fysik

Afbøjningsvinkel for lys!

28. januar 2010 af hejspiderman (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i øjeblikket i gang med lys,farver og bølgelængde og skal finde afbøjningsvinkelen for lys med bølgelængden 400 nm.

Når man siger sinθ = 400/2000 nm = 0,0041886942, skal man få facit til at blive til en afbøjningsvinkel. Men hvordan gør man det?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2010 af peter lind

Det ser ud til at du har en enhedsfejl. Ellers slår man det op på en lommeregner.


Svar #2
28. januar 2010 af hejspiderman (Slettet)

Hvad kan denne enhedsfejl så være? Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at regne det om til grader


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2010 af peter lind

Det har ikke noget med grader at gøre. Vinklen slår du op på lommeregneren.  Det der ser usandsynligt ud er de 400/2000.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2010 af mathon

2000 streger pr mm
giver
d = (1/2000) mm = 0,0005 mm = 5,0·10-4 mm

d·sin(θ1) = λ

sin(θ1) = λ/d = (400 nm)/(5,0·10-4 mm) = (400·10-6 mm)/(5,0·10-4 mm) = 0,8

     θ1 = sin-1(0,8) = 53,13º


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2011 af juliiiii (Slettet)

Det der sin^-1 er det bare at taste ind på lommeregneren??


Skriv et svar til: Afbøjningsvinkel for lys!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.