Matematik

Udregne vinkler i vilkårlig trekant

29. januar 2010 af jungleland (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en firkant ABCD er A = 95°, D = 85°, AB=5,0, AD=7,0, og CD=7,3.
Find størrelsen af firkantens ukendte vinkler og side samt firkantens areal.

Jeg er fuldstændig lost. Hvad skal jeg gøre? Jeg har delt den op i to trekanter.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2010 af volume (Slettet)

I en firkant er der ialt 360 grader.  Du ved:

A= 95 grader og D = 85 grader.  Det giver ialt 180 grader, så de andre 2 vinkler tilsammen må være 180 grader.

Så vinkel C= 90 grader og B=90 grader.

For at finde arealet for firkanten, kan du regne arealet af de 2 trekanter, som du har delt op.

A af en trekant= g*h/2.

Hvis firkanten er vinkelret eller harl lige sider, kan du bare gange de 2 sider med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2010 af peter lind

Det er særdeles fornuftigt at dele det op i trekanter; men hvilken? Begge muligheder kan bruges.

Hvis den ene trekant er ABD. Find BD ved brug af udvidet Pytagoras. Dernæst find vinkel D i den trekant. Derefter se på trekant BCD. Find vinkel D med data fra den foregående trekant.. Brug udvidet Pytagoras til at finde AD og dernæst sinusrelationerne til at find vinkel C.

Hvis den ene trekant er ABC Brug udvidet Pytagoras til at finde AC samt vinkel A. Derefter kører du på trekant ABC som før


Skriv et svar til: Udregne vinkler i vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.