Matematik

Store problemer med opgaver

30. januar 2010 af vavsdvsdvsvs (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

Jeg har store problemer med at løse disse to opgaver.

a)For hvilke tal c, har -2⋅x2-24⋅x+c=0 ingen løsninger?

 

b)Bestem b, så 4⋅x2+bx+9=0 har netop én løsning, og angiv løsningen.

 

Forstår slet ikke hvad man skal kan nogle løse dem ?

 

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2010 af mathon

hvilken sammenhæng er der mellem
                    
                   diskriminantens fortegn og antallet af løsninger til 2. gradsligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2010 af PeterValberg

 Vedr. spørgsmål a

En andengradsligning har ingen løsning, hvis diskriminanten er negativ (<0), så jeg skulle mene, at du sætter diskriminanten til at være mindre end nul og udregner denne ulighed i forhold til c:

d = b2-4*a*c = (-24)2-(4*(-2)*c)

altså i uligheden:

d < 0    <=>     (-24)2-(4*(-2)*c) < 0       skal du finde c 

Vedr. spørgsmål b

Lidt i samme genre, - denne gang skal diskriminanten sættes lig med nul og løses i forhold til b da en andengradsligning netop har én løsning, når diskriminanten er lig med nul.

Håber det hjælper :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2010 af mathon

-2x2 - 2x + c = 0

a = (-2)
b = (-24)


Skriv et svar til: Store problemer med opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.