Matematik

Find ligning for tangent!

31. januar 2010 af Rebkka (Slettet)

1)

En funktion f er bestemt ved: f(x)=2x^3-3x^2+1    for-1≤x≤2.

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P med koordinaterne (0,1).
 

Hvordan griber man det an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af lystig (Slettet)

hej

find først hældningen af grafen


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2010 af mathon

dvs
      f '(x) = 6x2 - 6x -1≤x≤2


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2010 af mathon

dvs
f '(x) = 6x2 - 6x ,         -1≤x≤2


Svar #4
31. januar 2010 af Rebkka (Slettet)

- Så langt er jeg også kommet..

Men derfra er jeg fuldstændig lost!


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2010 af mathon

f '(0) = 6·02 - 6·0 = 0

tangent i (0,1);

      y = 0·(x-0) + 1

      y = 1


Skriv et svar til: Find ligning for tangent!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.