Fysik

varmekapacitet

31. januar 2010 af Rina68 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En gryde indeholder rent vand. Den samlede varmekapacitet for systemet (jerngryde med det rene vand i) er blevet bestemt til at være 1260 J/k kg. Hvor stor en masseandel udgør vandet af systemets samlede masse?

Kan slet ikke gennemskue hvordan jeg kommer igang med denne opgave.

Jeg har slået den specifikke varmekapacitet op for vand (4180) og jern(450), men hvordn kommer jeg så videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af peter lind

Der gælder mvand*cvand + mjern*cjern= mtotal *1280 J/kg/K og mvand+cvand= mtotal


Svar #2
31. januar 2010 af Rina68 (Slettet)

Mangler jeg så ikke nogle oplysninger for at kunne lave den?

mvand  og mjern er begge ukendte.

min cjern er det den specifikke varmepacitet som jeg har slået op?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2010 af peter lind

Du skal ikke finde massen af jern eller vand. Du skal finde hvor stor en andel af den totale masse, der er vand og tilsvarende for jern. Det er korrekt at cjern er den specifikke kapacitet af jern.


Svar #4
31. januar 2010 af Rina68 (Slettet)

De vil sige:

xvand * 4180 J/kg kvand + Xjern * 450 J/kg kjern = mtotal *1280 J/kg/K

eller? Kan slet ikke gennemskue hvad jeg gør?


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. januar 2010 af peter lind

Ja hvis dine x'er er masserne. Del ligningen med mtotal


Skriv et svar til: varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.