Fysik

Rullemodstand og luftmodstand?

31. januar 2010 af vicrr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået en opgave jeg simpelthen ikke kan løse.. nogen der vil hjælpe ? :)

En godstogvogn på 10 ton kører med en hastighed på 5 m/s. Rullemodstandskoefficienten er 0,0003.
(a) Bestem rullemodstanden.

(b) Hvor langt kører vognen inden den standser? 

A har jeg regnet ud, men spørgsmål B kan jeg ikke finde ud af!

Opgaven efter lyder: 

Luftmodstanden på en bil måles i en vindtunnel. Lufthastigheden er 25 m/s og kraften på bilen er 300 N

Beregn A · cd for bilen (luftens densitet er 1,2 kg/m3).

Her er jeg helt blank også :(

Venlig hilsen Sofie


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af peter lind

Brug F=m*a til at finde accelerationen. F er den kraft du har fundet i a og den er modsat rettet bevægelsen. Derefter brug

Brug v=v0-a*t til at finde hvor lang tid det tager at standse toget. Brug dernæst at s=v0*t -½a*t2


Skriv et svar til: Rullemodstand og luftmodstand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.