Biologi

HJÆLP TIL BIOLOGI

04. februar 2005 af Elfina (Slettet)
Hey Allesammen :)

har lige oprettet en tråd før, men lavede kuk i den, så her kommer den førdige version.


Sidder lige her med en utrolig forvirrende biologi aflevering, og så var det jeg tænkte at i måske kunne hjælpe mig.

Opgaven lyder således:

Enzymet Savinase fremstilles ved hjælp af en genetisk modfificeret Bacvillus-art. Enzymet anvendes i vaskemidler og spalter visse organiske molekyler som vist i figur 1. Enxymet angriber molekylert. Savinases aktivitet afhænger af både temperatur, pH og tid.

A.
Forklar ved hjælp af figur 1, hvilke organiske stoffer og bindinger, der spaltes af Savinase.

figur 1: = betyder dobbeltbinding

H O H O H O H O H O
| = | = | = | = | =
H2O+.. N-C-C-N-C- C-N- C-C-N-C-C-N- C-C..
| | | | | | | | | |
H CH H CH2 H CH2 H H H CH3
| | |
(CH3)2 OH SH

H O H H O H O H O
| = | | = | = | =
N-C-C-N-C-C-OH =O + H2N-C-C-N-C-C-N-C-C
| | | | | | | | |
H CH H CH2 CH2 H H H CH3
| | |
(CH3)2 OH SH


B.
Giv forslag til et forsøg, hvorved aktiviteten af Savinase kan bestemmes.

Håber der er nogle kloge hoveder herinde, som lige kan komme med et hint eller to for er mildest talt helt LOST.



Svar #1
04. februar 2005 af Elfina (Slettet)

Hmm formelen blev rimelig meget rodet, ved ik helt hvordan man kan hitte rundt i den, men ja håber der er nogen der kan hjælpe

Brugbart svar (3)

Svar #2
04. februar 2005 af frodo (Slettet)

kan du ikke prøve at scanne det ind, og lægge det her: http://www.upit.dk

læg derefter et link her i tråden til dit billede.

Brugbart svar (3)

Svar #3
04. februar 2005 af Micc_86 (Slettet)

Så skulle det gerne være muligt at finde opgaven på nedstående link:

http://www.autografjagten.dk/ENZYMER.doc

Værsgo! ;)

Brugbart svar (3)

Svar #4
04. februar 2005 af Micc_86 (Slettet)

Man kan forresten finde en anden udgave af opgaven på nedstående link, hvor til der er lidt flere oplysninger:

http://www.kennmadsen.dk/images/Biologi/Bioopgaver/2001/Opg.3.Savinase.doc

Brugbart svar (4)

Svar #5
04. februar 2005 af frodo (Slettet)

ahh.. endelig var det til at se hvad det var for nogle bindinger! :D

Men de bindinger, som der hydrolyseres er peptidbindinger,altså virker savinase på proteiner,og kaldes derfor en peptidase..

find på et protein, som der spaltet giver et eller andet farvet stof, og analyser dette ved hjælp af et spektofotometer

Svar #6
09. februar 2005 af Elfina (Slettet)

okay, ja det kan jeg selvfølgelig godt se nu..

men er der nogen der har forslag til hvilket slags forsøg, hvor man kan bestemme aktiviteten af Savinase????

Skriv et svar til: HJÆLP TIL BIOLOGI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.