Matematik

Hvordan reducere man?

02. februar 2010 af MayZie (Slettet)

Hejsa. Har helt glemt hvordan man reducere, og er lige stødt på et stykke... Det lyder: (y+x) + (2y-x) = ?

og et andet... 4-2*(3b+1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2010 af Duffy

1) (y+x) + (2y-x) = brug regnereglerne for ophævelse af parenteser.

2) 4-2*(3b+1) = brug den distributive lov.


Svar #2
02. februar 2010 af MayZie (Slettet)

Det er det jeg ikke kan finde ud af. Er dårlig til det der...


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2010 af PeterValberg

Jeg tillader mig lige at oversætte fra "nørdsk" til dansk :-)

Den distributive lov betyder i princippet at du ganger ind i parentesen, - det ser således ud:

4 - 2·(3b + 1) = 4 - (2·3b + 2·1) = 4 - (6b +2) = 4 - 6b -2 = 2- 6b (hvilket er facit)

Man multiplicerer ("ganger") et tal ind i en parentes ved at gange tallet ind på alle leddene indeni parentesen.
Man hæver en "minus"parentes (hvor der står et minus foran parentesen) ved at ændre fortegnene på alle leddene indeni parentesen.

Det første reduktionsstykke skulle gerne give: 3y

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvordan reducere man?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.