Fysik

Varmekapacitet

05. februar 2005 af madsing (Slettet)
Mikkel vil opvarme vand i en elkedel, hvorpå der er påklistret en etiket med følgende data:
1200W, 230 V Han tapper 0.80 kg vand fra den kolde hane (14 grader celcius) ned i elkedlen og tænder for den.

Bestem Strømmen i elkedlens spiral. HAR JEG REGNET

Hvor lang tid tager det mindst at opvarme vandet til kogepunktet?

Hvis I kunne hjælpe med en formel ville det være kanon

/Madsing

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2005 af frodo (Slettet)

hvor meget energi skal der til for at vandet koger? Det er det første du skal bruge.
Dernæst skal du vide hvor lang tid elkedlen tager om at producere denne energimængde.

Det er da det mindste tidsrum det tager, da der sikkert også går lidt varme til omgivelserne, hvorfor det ikke passer helt så perfekt alligevel.

Svar #2
05. februar 2005 af madsing (Slettet)

"hvor meget energi skal der til for at vandet koger? Det er det første du skal bruge."
Det skal jeg vel bruge Q=m*c*deltaT

Men hvilken formel skal jeg bruge til "Dernæst skal du vide hvor lang tid elkedlen tager om at producere denne energimængde." ???

/Madsing

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Du kender elkedlens effekt P = 1200W, dvs. der omsættes energi med konstant effekt;

Q = P*(delta t)

hvor delta t er tidsrummet i hvilket der tilføres varme med effekten P.

//Singularity

Svar #4
05. februar 2005 af madsing (Slettet)

Hehe...Det er sjovt nok, men det er præcis de to formler som jeg havde fat i:). Men tak for hjælpen begge to

/Madsing

Skriv et svar til: Varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.