Matematik

Hældning+

03. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hej .. er Det rigtigt?

Jeg skal indtegne en lin´je, som går gennem C med hældningen 1/2 . C= (0,15)

y=a*x+b

y=(1/2)*x+b

15=(1/2)*0+b

b=15

Linjens ligning= y=(1/2)x+15 Rigtigt?

Lige den sidste:

Går gennem A med hældningen -1/2. A= (0,-5)

y=a*x+b

y=(-1/2)*x+b

-5=(-1/2)*0+b

b=-5

Linjens ligning= y=(-1/2)x-5

Er det rigtigt? Håber på svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af Isomorphician

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2010 af MN-P (Slettet)

Ja det er rigtigt

a er hældningen og b er skæringen med y-aksen

så du kunne have brugt at A er ligger på y-aksen (x=0) og blot hane indsat b=15 (y-værdien)


Skriv et svar til: Hældning+

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.