Matematik

Bestem x.

04. februar 2010 af amull3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

1) Givet en retvinklet trekant med siderne x. x+2 og x+4. Bestem x. Husk mellemregninger!  I en

2) I en retvinklet trekant er den ene katete 4cm lang, og summen af de to andre siders længder er 8 cm.. Beregn disse siders længder. Husk mellemregninger!

Håber der er nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af piper (Slettet)

1) Brug pythagoras. Da (x+4) er hypotenusen, så er x^2 + (x+2)^2 = (x+4)^2. Orden og løs andengradsligningen.

2) Lad a og b angive de 2 kateter og c angive hypotenusen.

Altså er a = 4, b + c = 8 og da den er retvinklet.. a^2 + b^2 = c^2 opfyldt.Løs ligningssystemet


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2010 af MN-P (Slettet)

a=4,     b=x og c=8-x     løses som opgave 1


Skriv et svar til: Bestem x.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.