Fysik

Atommase

06. februar 2010 af BJK08 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg får oplyst at;

Strontiumisotopen henfalder ved et β- henfald til en isotop af yttrium.
Processens Q-værdi er 0,546 MeV.
atommassen af Sr-90 er 89,907 753 u.

Jeg har opstillet reaktionsskemaet og skal nu beregne atommassen af yttrium isotopen. Jeg har forsøgt mig frem men får 90,7471 u hvilket er forkert. Massen skal være under 90.

Nogen som kan vise mig vej ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2010 af mathon

     1 u ≡ 931,494 MeV

      Δm = (0,546 MeV)/(931,494 MeV/u) = 0,000586 u

     atommassen af yttrium-isotopen ca. = (89,907 753 u) - (0,000 586 u) = ca. 89,907166 u


Svar #2
06. februar 2010 af BJK08 (Slettet)

Tak for hjælpen. Jeg undrer mig lidt over,at der på wikipedia står:

Atommase: 88,90585 g/mol ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2010 af mathon

...det, du har fundet, er formentlig et vægtet gennemsnit af alle yttrium-isotoper


Skriv et svar til: Atommase

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.