Matematik

trigonometri, hvordan finder jeg siderne i en trekant, når jeg kender alle vinklerne?

07. februar 2010 af Sytten17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er helt på bar bund her :)

Hvordan finder jeg siderne på en trekant, når jeg kender alle vinklerne?

A=54 grader B= 36 grader C=90 grader

håber på hjælp hurtigst muligt , på forhånd tusind tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2010 af mathon

   du skal kende mindst ét længdemål


Svar #2
07. februar 2010 af Sytten17 (Slettet)

SIkker? - for jeg kender ingen :(

sådan her ser opgaven ud, og jeg skal finde længden af PC:

 

Vedhæftet fil:højde.jpg

Svar #3
07. februar 2010 af Sytten17 (Slettet)

hvad så hvis jeg har en trekant hvor jeg kender én højde og én vinkel. kan jeg så finde alle siderne? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2010 af mathon

du har jo længdemålet 50


Svar #5
07. februar 2010 af Sytten17 (Slettet)

Ja men det e rjo en anden trekant?
jeg skal finde længden af PC :)



Brugbart svar (1)

Svar #6
07. februar 2010 af mathon

...brug tangens i de to retvinklede trekanter


Svar #7
07. februar 2010 af Sytten17 (Slettet)

gør jeg også.. men Maple fucker med mig, og min lommeregner vil ikke -.-'

men tak for hjælpen :)


Brugbart svar (2)

Svar #8
07. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så læg alle de tekniske hjælpemidler til side og brug din sunde fornuft. Det er til syvende og sidst, hvad matematik drejer sig om.

|PC| = |BC| tanB = (|AB|+BC|) tanA, hvoraf

|BC| (tanB - tanA) = |AB| tanA, og dermed

|PC| = |AB| tanA tanB / (tanB - tanA)


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. januar 2011 af kenkari (Slettet)

Hej

Jeg har næsten det samme spørgsmål her, men jeg har også 2 kendte længder, og alle tre vinkler.

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Benyt cosinusrelationen til at bestemme den sidste side, f.eks.

c2 = a2 + b2 -2ab·cos(C)

Her er C den vinkel, der ligger over for den side, der skal bestemmes.


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. februar 2011 af Boriuca (Slettet)

 Jeg har også et spørgsmål.

Jeg kender alle vinkler og en side.. hvad gør jeg? 


Brugbart svar (3)

Svar #12
24. februar 2011 af mathon

@ #11

               benyt sinus-relationen

                                           a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)


Skriv et svar til: trigonometri, hvordan finder jeg siderne i en trekant, når jeg kender alle vinklerne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.