Matematik

Opgave 3

08. februar 2010 af nlundbyek (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved

f(x) = x-3+9/(x+1)

Bestem definitionsmængden for f.

Beregn de lokale ekstremumsteder for f, og angiv de lokale ekstrema.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af sigmund (Slettet)

a) Nævneren må ikke være 0.

b) Løs ligningen f'(x) = 0.


Svar #2
08. februar 2010 af nlundbyek (Slettet)

Kan du forklare a) lidt bedre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Ja. I forskriften indgår en brøk. Da det ikke er tilladt at dividere med 0, så er funktionen ikke defineret de steder, hvor nævneren i brøken er lig 0.

Håber det var bedre. :)


Svar #4
08. februar 2010 af nlundbyek (Slettet)

Okay, så dvs. at D(m) går fra -1 til uendelig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Dm(f) går ligger i intervallerne ]-∞,-1[ og ]-1,∞[. Vi skriver normalt Dm(f) = R\{-1}.


Skriv et svar til: Opgave 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.