Matematik

Hændelser

08. februar 2010 af Tinalee2001 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Sofie kaster 20 tændstikker tilfældigt på et net af paralle linjer. Hun udfører sin eksperiment 10 gange og skriver resultaterne. Han vil undersøge sandsynligheden.

Antal tændstikker af 20 der ligger på en linje:

5     7       6        4          6        8         5        3           5        7

a) Brug data til at udregne sandsynligheden for at en enkelt tændstik når den kastes vil lande på en af linjerne = 56*10/20= 28%

b). Sofie forsætter eksperiment til hun har kastet 20 tændstikker 60 gange. Hvor mange tændstikker mener du der i alt vil have lande på linjerne? Hvis hvordan du gjorde det?

Jeg kan ikke finde løsningen til B, nogen der kan hjælpe (evt. forklare hvordan man skal gøre det) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af peter lind

Jeg har ikke talt efter men de 56 er formodentlig antallet af tændstikker, der er faldet på linjerne. I så fald har du en skrivefejl. Andelen, der rammer linjen er så 56/200 = 28% idet der er kastet ialt 200 tændstikker.

Der kastes ialt 1200 tændstikker og du vil forvente at andelen af tændstikker er den samme som før altså 0,28*1200


Svar #2
08. februar 2010 af Tinalee2001 (Slettet)

 jamen jeg skal give det i procent, ligesom 28%


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2010 af peter lind

Det er ikke det du skriver i #0. Der skriver du at det skal være antallet af tændstikker, der rammer linjen. Du må antage at andelen af tændstikker der rammer en linje  er den t samme som før. Om du kalder den andel 28% eller 0,28 er ligegyldigt.


Svar #4
08. februar 2010 af Tinalee2001 (Slettet)

 ups det rigtig

:)


Skriv et svar til: Hændelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.