Matematik

Grænseværdi

09. februar 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen som kan hjælpe med følgende opgaver?

1. opgave

          2x+5 for x < -1

f(x)={-2 for x = -1

          x2-5x-3 for x > -1

Bestem ved hjælp af grafen grænseværdien limf(x) (x→-1) og bevis ud fra definitionen af grænseværdi, at resultatet er rigtigt.

2. Opgave

Tegn grafen for en funktion f der har grænseværdien a for x gående mod x0 i følgende tilfælde:

1) a=f(x0)

2) a≠f(x0)

3) x∉ Dm(f)

Hvordan er en graf for en funktion, der hverken har en grænseværdi fra højre eller venstre i et givet x0 ud?

3. Opgave

undersøg om funktionen F(x)=|x|/x har en grænseværdi for x gående mod 0


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.