Fysik

Gitterligningen

09. februar 2010 af uffo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Goddag.

Jeg har fået spørgsmålet: "Forklar hvordan i benytter gitterligningen til, at beregne de ting der skal beregens."

Har ikke helt fattet gitterligningen, og ville hører om der var nogen der kunne hjælpe mig med dette spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:gitter_illustration_2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:gitter_illustration_2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2010 af mathon

sorry

se

Vedhæftet fil:gitter_illustration.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2010 af mathon

     

     d·sin(θn) = n·λ

      λ = (1/n)·d·sin(θn)

      d = (n·λ)/sin(θn)

      θn =sin-1(n·λ/d)

      sin(θn) = x/√(x2+L2)
                   når
                           L er afstanden fra gitter til skærm
                           x er afstanden på skærmen fra midterlyspletten til lyspletten af n'te orden
 

når forskellen i lysstrålernes tilbagelagte vejlængde er et helt antal bølgelængder, opstår konstruktiv
                                                                                                                                                     interferens


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2010 af rayman (Slettet)

Meget udførligt. tak for det.

Det var naturligvis en joke. jeg forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2010 af mathon

...og?


Skriv et svar til: Gitterligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.