Fysik

Hurtig opgave

09. februar 2010 af louisææ (Slettet)

Hej derude.

En bold kastes lodret op i luften. Bolden vejer 120 g, og dens hastighed er 14m/s. Hvor højt når bolden op?
 

Er det her jeg skal bruge 1/2*m*v^2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

Ja,

Du finder boldens kinetiske energi. Når bolden fyres op i luften omsættes kinetisk energi til potentiel energi

Epot=mgh


Svar #2
09. februar 2010 af louisææ (Slettet)

Jeg kan ikke helt finde ud af den.

Epot = 0,120 g * 9.82*50,4 = 59,3914

Ekin = 1/2*0,120 * v^2 = 59,3914 J

v = √59,3914/0,120


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 Hvis bolden vejer 0,120 kg og starter med en hastighed på 14 m/s da vil den besidde en kinetisk energi på 

Ekin=1/2*,120*14^2=11,76 J

Når den når så højt op den kan er al den kinetiske energi omsat til potentiel energi, dvs. Ekin=Epot

Epot=mgh =>

h=Epot/(mg)=11,76/(0,12*9,82)=9,98 m


Svar #4
09. februar 2010 af louisææ (Slettet)

mange tak :) nu har jeg forstået det


Skriv et svar til: Hurtig opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.