Matematik

koordinatsæt

09. februar 2010 af Milll (Slettet)

Hej allesammen, jeg kan simpelthen ikke komme videre med den nedenstående opg.

En cirkel c og en linje l er bestemt ved x^2-4x+y^2+2y=11 og y=x+1

Bestemt koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem l og c.

jeg er har indsættet x+1 på y's plads, dvs.

(x-2)^2+(x+1+1)^2 = 16

så regner jeg videre

2x^2 + 8 = 16

hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2010 af peter lind

Træk de 8 over på højre side og divider med 2.


Svar #2
09. februar 2010 af Milll (Slettet)

hvorfor skal jeg gøre det? for at isolere x el.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2010 af multi376 (Slettet)

skæringspunkter mellem l og c betyder at de har nogle punkter tilfælles.

jeg vil starte med at isolerer y i begge ligninger, derefter vil jeg sætte lige med hinanden l = c, derefter vil jeg isolerer x og finde x-værdien som de begge ligninger har tilfælles

dernæst kan du sætte den x-værdi du har fundet i en af ligningerne l eller c og finde den tilhørende y-værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2010 af peter lind

#2 lige netop


Svar #5
09. februar 2010 af Milll (Slettet)

er det så

2x^2 = 8

x^2 = 4

??? og hvis ja, hvad gør jeg så ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2010 af peter lind

Finder hvilken x, der opfylder denne betingelse. Det betyder at du skal uddrager kvadratroden. De pågældende xværdier sætter du ind i en af dine oprindelige ligninger(lettest for linjen) for at finde den tilsvarende y-værdi.


Skriv et svar til: koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.