Matematik

isoler s

09. februar 2010 af sssl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt svært med et opgave. Jeg håber nogen kan hjælpe.

Isoler s1 i formlen :

D2 - D1 = m * c (s2 - s1)

Jeg har først reduceret, og det blev:

D1 = m * c (s1)

Skal det så bare hedder:

D1 / - m * - c = s1?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2010 af Graskian (Slettet)

Du skal først ophæve m*c(s2 - s1) til m*c*s2 - m*c*s1

Prøv derfra..:)


Svar #2
09. februar 2010 af sssl (Slettet)

så går m og c jo ud med hinanden . så står der jo bare s1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2010 af Kiliki (Slettet)

I din egen isolering, fjerner du D2 og s2, hvorfor...

har du fået oplyst at de har en værdi??


Svar #4
09. februar 2010 af sssl (Slettet)

nej det har jeg ikke..

Vil der bare stå s1 = - D1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

s1 = s2 + (D1-D2)/(mc)


Svar #6
09. februar 2010 af sssl (Slettet)

Hvordan er kommet frem til det Andersen11 ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. februar 2010 af Kiliki (Slettet)

hved ikke hvor du får fra at alle de forskellige bogstaver går ud med hinanden...

Men et bogstav kan kun gå ud med et andet bogstav hvis det er det samme men med modsat fortegn.

derfor er løsningen:

s1= s2 - (D2 - D1)/(m*c)

(læg mærke til fortegnet på brøkken)


Svar #8
09. februar 2010 af sssl (Slettet)

Når okay. Men hvordan kommer man frem til det?

Fordi s1 og s2 var jo i parantes sammen. Hvordan kan det pludselig gå ud?


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. februar 2010 af Kiliki (Slettet)

fremgangsmåde:

D2 - D1 = m * c (s2 - s1)       <=>

divider med (m*s) på begge sider

(D2 - D1)/(m * c) = (s2 - s1)        <=>

træk s2 fra på begge sider

(D2 - D1)/(m * c) - s2 = - s1        <=>
 

gang igennem med -1

s2 - (D2 - D1)/(m * c) =  s1  facit:)


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. februar 2010 af Kiliki (Slettet)

forstår du det nu?


Svar #11
09. februar 2010 af sssl (Slettet)

Ja :D

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. februar 2010 af Kiliki (Slettet)

det var så lidt


Skriv et svar til: isoler s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.