Matematik

koordinatsæt hjælp

10. februar 2010 af Milll (Slettet)

 En cirkel C og en linje l er bestemt ved
C: x2 – 4x + y2 + 2y = 11
l: y = x + 1
a) Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem l og C
Cirklens ligning:


x^2 – 4x + y^2 + 2y = 11
(x – 2)^2 + (y + 1)^2 = 16

 x+1 i y’s plads:
(x – 2)^2 + (x+1+ 1)^2 = 16

(x^2 – 4x + 4) + x^2 + 4x + 4 = 16
2x^2 + 8 = 16

2x^2 = 6

x^2 = 3

er det rigtigt? hvis ja hvordan kommer jeg videre
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af mathon

skæring kræver
identiske punktkoordinater
og dermed
identisk 2.koordinat
                
             hvoraf

                           x2 – 4x + y2 + 2y = 11   og  y = x + 1

som giver

                           x2 – 4x + (x+1)2 + 2·(x+1) - 11 = 0       som reduceres til

                           2x2 - 8 = 0


Svar #2
10. februar 2010 af Milll (Slettet)

hvordan får du din til minus? hvor laver jeg fejl


Svar #3
10. februar 2010 af Milll (Slettet)

????


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2010 af mathon

(x2 – 4x + 4) + x2 + 4x + 4 = 16
2x2 + 8 = 16

2x2 = 8 Her var fejlen

x^2 = 3


Svar #5
10. februar 2010 af Milll (Slettet)

jeg isolere 8 ?

2x^2 + 8 = 16

2x^2 = 6


Skriv et svar til: koordinatsæt hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.