Matematik

FORTEGNSVARIATION??????????

10. februar 2010 af chetaah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har nulpunkterne: x = 0 x =  x = - 3,4328 x = 5,4328 ..... hvordan laver jeg FORTEGNSVARIATION TIL DISSE?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af peter lind

Du nævner ikke hvilken funktion, det drejer sig om. Hvis den er kontinuert kan fortegnet kun skifte i 0 punkter, så beregn en værdi i hvert interval.


Svar #2
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

Ups forskriften er f(x) = 0,33x^3 - x^2 - 8x hvor Dm(f) = [-4:8]


Svar #3
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

Og kan du se om jeg har beregnet nulpunkterne rigtigt :) ville være træls hvis jeg havde og ikek opdagede det


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2010 af peter lind

Er det ikke f'(x) du skal finde fortegnsvariationen for? I dette tilfælde er både f(x) og f'(x) kontinuerte, så du kan rolig benytte metoden i #1. Sæt selv værdierne ind i ligningen til kontrol.


Svar #5
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

Jeg bliver lidt i tvivl nu.... kan du se hvad jeg har gjort forkert?????????


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2010 af peter lind

Jeg kan ikke læse docx filer


Svar #7
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

prøv nu


Svar #8
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

hmmm

Vedhæftet fil:zzzzzzz.docx

Svar #9
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

ved ikke hvad der sker? har du en mail?

Vedhæftet fil:N.docx

Svar #10
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

u


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. februar 2010 af peter lind

Du bliver altså nød til at bruge et andet filformat. DOC fil, PDF fil eller OpenOffice fil


Svar #12
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

her er den i PDF

Vedhæftet fil:Opgave 2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. februar 2010 af peter lind

Du har fået en forkert diskriminant, som har gjort at det følgende er forkert. Det skyldes sandsynligvis tastefejl eller lignende. Metode er ellers korrekt. Du bør angive fortegnet ikke repræsentanten i din tabel. Du bør også lægge mærke til at definitionsmængden er intervallet [-4;8]


Svar #14
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

kan du evt. tegne det ind så jeg kan se hvor fejlene er? :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. februar 2010 af peter lind

Fejlen er når du beregner diskriminanten. Du skriver formlen for diskriminanten korrekt og sætter tal ind i den. Derefter går det galt.


Svar #16
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

Okay. nu har jeg rettet fejlen og intervallerne. men hvilke ''tal'' kan jeg så bruge for at finde fortegn? Se fil.....

Vedhæftet fil:d.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #17
10. februar 2010 af peter lind

Den er stadig gal med dine udregninger. Noget af det skyldes muligvis at du runder tallene af.


Svar #18
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

ej... men kan du se hvor det går galt??? og hvor det er galt


Brugbart svar (0)

Svar #19
11. februar 2010 af peter lind

Jeg tror du skal begynde med at begrænse fejlkilder, Først: gang ligningen med 3. Så har du kun hele tal at regne med. Lad være med at skrive et mellemresultat ned på papir. Gem det i stedet i hukommelsen i lommeregneren. Du kan også bruge regneark.


Skriv et svar til: FORTEGNSVARIATION??????????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.