Matematik

Problem med opgave om svingningtid og beregning

10. februar 2010 af ABojsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har fået en lidt underlig opgave, som jeg ikke helt kan forstå. Opgaven lyder:

Ingolf har købt et bornholmerur.

Fra fysik ved han at svingningstiden T er angivet. T=2π√(L/G)

L=længden på pendulet. G=tyngde acceleration som er sat til 9,81.m/s2

Ingolf har opdaget uret går 12% for langsomt.

Hvordan skal Ingolf justere længden på pendulet-kæden i uret.

Jeg har prøvet hvor L først er 2 og bag efter 1. Og så giver T selvfølgelig et mindre tal. Er det bare det jeg skal besvare?
Håber på et svar.. (jeg kan forstå :D)

Alexander.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af mathon

...frekvensen skal øges med 12%


Svar #2
10. februar 2010 af ABojsen (Slettet)

Hvordan skal jeg forklare det? Tror ikke det er helt nok besvarelse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2010 af mathon

             f = (1/(2π))√(g/L)

når f forøges med  12%
har du
            fny = 1,12·f = 1,12·(1/(2π))√(g/L) = 1/(2π))√(1,122g/L)

hvoraf

            Tny = (2π)·√(1,12-2·L/g) = (2π)·√(·Lny/g)

hvor
            Lny = 1,12-2·L = 0,797194·L

dvs L er formindsket med 20,28%


Skriv et svar til: Problem med opgave om svingningtid og beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.