Fysik

Fysik opgave

07. februar 2005 af yess (Slettet)
Hej er der nogen, der kan hjælpe med denne opgave?

lambda/nm 187 271,1 323,3 460,3 610,4 670,8

Tabellen ovenfor giver de målte bølgelængder i lyset fra en varm gas.

Hvilke fotonenergier svarer bølgelængden til?

Disse bølgelængder kan forklares ved at antage, at atomerne i gassen har forskellige energiniveauer. Energien af det laveste niveau kan sættes til 0J.

Tegn et energiniveaudiagram med netop fire niveauer, hvor overgangene har de ovenfor beregnede værdier?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2005 af sigmund (Slettet)

Energien findes som E=h*c/lambda, hvor h er Plancks konstant h=6.63*10^(-34) J*s, c er lysets hastighed c=3.00*10^8 m/s og lambda er de målte bølgelængder i m (1 nm = 10^(-9) m).

Svar #2
08. februar 2005 af yess (Slettet)

Det er opgave a). Er opgaven løst hvis jeg benytter denne formel E=h*c/lambda?

Svar #3
10. februar 2005 af yess (Slettet)

Det er opgave a). Er opgaven løst hvis jeg benytter denne formel E=h*c/lambda?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#2,3: Ja, sigmund har i #1 opskrevet udtrykket for fotonenergien, som afhænger af bølgelængden. Derefter skal du tegne et energiniveaudiagram med netop 4 energiniveauer (grundtilstand og exciterede tilstande). Dette skal begrundes ud fra dine beregninger af fotonenergierne.

//Singularity

Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.