Fysik
henfald
07. februar 2005 af
Feel (Slettet)
90 Sr har en halveringstid på 28 år
har regnet de andre tror ikke de er nødvendige for at svare på spørgsmål d
d) Hvor lang tid skal der gå, for at der af en portion 90 Sr kun er 10% tilbage
har regnet de andre tror ikke de er nødvendige for at svare på spørgsmål d
d) Hvor lang tid skal der gå, for at der af en portion 90 Sr kun er 10% tilbage
Svar #1
08. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
De oplysninger, som du har opskrevet, er tilstrækkelige til at besvare den foreliggende opgave. Du skal have fat i henfaldsloven. Det tilbageværende antal radioaktive kerner til tiden t >= 0 er
N(t) = N(0)*exp(-k*t)
hvor T er halveringstiden for det pågældende nuklid, og k = ln(2)/T. Du bliver spurgt om tidspunktet t0, til hvilket
N(t0) = 0.10*N(0)
og skal derfor bestemme t0, således at dette er opfyldt.
Her er det korrekte svar;
t0 = 93år (2 betydende cifre)
og så må du ved egen hånd forsøge at regne dig frem til det.
//Singularity
N(t) = N(0)*exp(-k*t)
hvor T er halveringstiden for det pågældende nuklid, og k = ln(2)/T. Du bliver spurgt om tidspunktet t0, til hvilket
N(t0) = 0.10*N(0)
og skal derfor bestemme t0, således at dette er opfyldt.
Her er det korrekte svar;
t0 = 93år (2 betydende cifre)
og så må du ved egen hånd forsøge at regne dig frem til det.
//Singularity
Svar #2
08. februar 2005 af Feel (Slettet)
oki
skal jeg bare tage en tilfældig N(0) værdi?
forstår ikke opgave!
jeg har
k og t
jeg ved at
n(t0) = 0,1 * N(0)
har aldrig opereret med sådan et problem, så føler mig på bar bund selvom det ellers syner til at være et simpeltspørgsmål
:((
// Feel
:d
skal jeg bare tage en tilfældig N(0) værdi?
forstår ikke opgave!
jeg har
k og t
jeg ved at
n(t0) = 0,1 * N(0)
har aldrig opereret med sådan et problem, så føler mig på bar bund selvom det ellers syner til at være et simpeltspørgsmål
:((
// Feel
:d
Svar #3
08. februar 2005 af sigmund (Slettet)
At 10% er tilbage betyder, at N(t)/N(0)=0.10. Hjælper dette?
Skriv et svar til: henfald
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
